آیا امکان خرید روادید برای جمهوری فدرال آلمان وجود دارد؟

فقط نمایندگی های سیاسی خارجی جمهوری فدرال آلمان می توانند روادید صادر کنند. ©dpa

خیر. روادید ورود به آلمان شخصی است و منحصراً برای فرد مشخصی صادر می شود. فروش و یا انتقال روادید به شخص دیگر، امکان پذیر نیست. فقط سفارتخانه ها و سرکنسولگری های جمهوری فدرال آلمان می توانند روادید صادر کنند. در بعضی از کشورها می توان درخواست روادید را از طریق شرکت های خدماتی ارائه داد. اما فقط شرکت های طرف قرارداد با نمایندگی سیاسی آلمان، مجاز به این کار می باشند. اطلاعات مربوط به این شرکت های خدماتی را در وبسایت نمایندگی سیاسی آلمان در کشور مورد نظر، ملاحظه کنید. هیچ فرد یا مؤسسه دیگری به جز اسامی قید شده در وبسایت های نمایندگی های سیاسی آلمان، مجاز به صدور روادید یا تعیین وقت جهت ارائه درخواست روادید نیست. روادید آلمان دارای مشخصات امنیتی ضد جعل است و به همین دلیل قابل جعل نیست. روادیدهای جعلی در مرز بلافاصله کشف می شود.

روادید برای چه منظوری ضروری است؟

بسیاری از اتباع بیگانه که می خواهند وارد آلمان شوند، نیاز به مجوز رسمی ورود به آلمان به صورت روادید دارند. روادید را باید قبل از ورود به آلمان کسب کرد. ورود بدون داشتن روادید، غیرقانونی است.

تصمیم صدورو یا عدم صدور روادید برای اقامت در محدوده موسوم به شنگن به مدت حداکثر 90 روز، بر اساس معیار واحدی گرفته می شود. محدوده شنگن شامل 26 کشور اروپایی است. اکثر این کشورها عضو اتحادیه اروپا (EU) می باشند. دارنده روادید شنگن مجاز است در طول مدت اعتبار روادید خود، در محدوده شنگن به سر برد اما این مدت در یک دوره 180 روزه، بیش از 90 روز نخواهد بود. به طور معمول اقامت به منظور گردشگری، دیدار از دوستان یا بستگان و کار تجاری، در صورت صدور روادید مجاز است. مقررات روادید اتحادیه اروپا دربردارنده فهرستی است که در آن قید شده است شهروندان چه کشورهایی باید روادید بگیرند و شهروندان کدام کشورها نیاز به روادید ندارند. (https://www.auswaertiges-amt.de/en/einreiseundaufenthalt/-/231148).

متقاضیان روادید شنگن باید واجد چهار شرط زیر باشند:

  1. هدف از سفر به آلمان باید موجه و قابل درک باشد.
  2. متقاضی باید بتواند هزینه سفر و سکونت خود را از محل درآمد و یا دارائی خود تأمین کند. برخی از متقاضیان قادر به ارائه چنین تضمینی نیستند. برای این دسته از متقاضیان این امکان وجود دارد که یکی از بستگان یا آشنایان متقاضی در آلمان، هزینه اقامت متقاضی را بر عهده گیرد. اما تقبل هزینه باید به صورت تعهدنامه رسمی در یکی از ادارات امور اتباع بیگانه در آلمان انجام شود.
  3. متقاضیان سفر به آلمان، باید نشان دهند که پس از پایان مدت اعتبار روادید، به کشور خود باز می گردند.
  4. جهت دریافت روادید باید مدارکی مبنی بر دارا بودن بیمه مسافرتی برای کل مدت سفر ارائه شود. این بیمه باید در محدوده شنگن معتبر و حداقل پوشش آن به میزان 000/30 یورو باشد.
    اقامت به مدت بیش از سه ماه، طی فرایند شنگن انجام نمی شود بلکه در این گونه موارد مقررات ملی کشور مربوطه، ملاک است. اتباع تقریباً کلیه کشورهایی که عضو اتحادیه اروپا نیستند، نیاز به کسب روادید دارند.
    توضیح: اجازه اقامت طولانی مدت، منحصراً برای مقاصد مشخصی مانند پیوستن به همسر، تحصیل در دانشگاه و یا اشتغال به کار (به ویژه محققین و نیروی کار با تخصص بالا) صادر می شود. شرایط مورد نیاز و مدارکی که باید ارائه شود، بسته به محل اقامت، متفاوت است. تصمیم صدور یا عدم صدور روادید برای متقاضی، توسط بخش روادید مربوطه و بر اساس مدارک ارائه شده انجام می شود. مدارکی که باید ارائه شود، بسته به مورد، متفاوت است.

چگونه می توان روادید دریافت کرد؟

هر کسی که بخواهد روادید دریافت کند – اعم از روادید شنگن و روادید ملی – باید شخصاً به نمایندگی سیاسی خارجی آلمان مراجعه کند. برای این کار باید وقت قبلی تعیین شود. در برخی از کشورها، ارائه درخواست روادید توسط یک شرکت خدماتی طرف قرارداد نمایندگی سیاسی کشور آلمان، امکان پذیر است. در برخی از نمایندگی های سیاسی امکان دریافت وقت مراجعه به صورت آنلاین نیز وجود دارد. در برخی نمایندگی های دیگر، دریافت وقت مراجعه به صورت تلفنی انجام می شود. جهت دریافت کلیه اطلاعات مربوطه و شماره های تلفن، به وبسایت نمایندگی سیاسی آلمان در کشوری مراجعه کنید که می خواهید درخواست روادید خود را در آن کشور ارائه کنید.

امکان دارد لازم باشد برنامه ریزی سفر خود را، مدت طولانی قبل از شروع سفر، انجام دهید. در برخی از موارد وقت مراجعه شما چندین هفته پس از درخواست تلفنی خواهد بود. فقط به شرکت های خدماتی مراجعه کنید که نام آن ها در وبسایت نمایندگی سیاسی آلمان در کشورتان قید شده است.

وقت مراجعه منحصراً توسط نمایندگی سیاسی خارجی آلمان و یا از طریق شرکت های خدماتی طرف قرارداد، تعیین می شود. متقاضیان باید وقت ملاقات را مستقیماً و شخصاً درخواست کنند. به هیچ شرکت یا آژانسی که ادعا کند، قادر است برایتان وقت مراجعه سریع تری بگیرد، اعتماد نکنید. این امر امکان پذیر نیست.

هنگام مراجعه، باید کلیه مدارک لازم را به همراه بیاورید. کسب اطلاع در مورد مدارک مورد نیاز، قبل از تاریخ مراجعه، فکر خوبی است. این اطلاعات را می توانید از وبسایت نمایندگی سیاسی خارجی آلمان کسب کنید.

چه مدت طول می کشد تا بخش روادید تصمیم بگیرد که روادید صادر خواهد شد یا خیر؟

معمولاً بخش روادید نمایندگی سیاسی خارجی آلمان پس از گذشت دو تا ده روزِ کاری در مورد صدور روادید جهت اقامت کمتر از 90 روز تصمیم گیری می کند. برای اقامت طولانی تر، ممکن است تصمیم گیری تا سه ماه به طول بیانجامد، زیرا کسب نظر مراجع داخل کشور آلمان، ضروری است.

آیا باید برای صدور روادید، هزینه ای پرداخت کرد؟

هزینه صدور روادید شنگن 60 یورو است. هزینه روادید ملی آلمان به طور معمول برابر با 75 یورو می باشد. هزینه صدور روادید را می توان به واحد پول کشور مربوطه نیز پرداخت نمود. در مورد پرداخت هزینه، استثنائاتی وجود دارد. به طور مثال متقاضیان روادید تحصیل یا آموزش حرفه ای، از پرداخت هزینه صدور روادید معافند. افراد زیر سن قانونی، هزینه کمتری پرداخت می کنند. اقامت برای مدت بیش از سه ماه ممکن است همراه با هزینه های اضافی باشد، مانند هزینه صدور مجوز اقامت در آلمان.

آیا اگر درخواست صدور روادید من رد شد، می توانم مجدداً درخواست کنم؟

بله. هر کسی می تواند در نمایندگی سیاسی آلمان، درخواست روادید کند. اما در صورتی که درخواست روادید قبلی شما رد شده باشد، باید ثابت کنید دلیلی که باعث رد روادید شده است، دیگر وجود ندارد. هر چه تعداد روادید رد شده، بیشتر باشد، اثبات این امر مشکل تر خواهد بود.

 

برای اطلاعات بیشتر، از جمله در مورد مقررات روادید، از وبسایت های زیر بازدید کنید:
https://www.auswaertiges-amt.de/en/einreiseundaufenthalt/visabestimmungen-node

اطلاعات بیشتر در مورد شرایط روادید برای آلمان:
https://www.bmi.bund.de/EN/topics/migration/law-on-foreigners/visa-policy/visa-policy.html

سیاست روادید اتحادیه اروپا و آلمان:
https://www.make-it-in-germany.com/de/fuer-fachkraefte/visum/arten-von-visa

Updated: فوریه 21, 2019 Published: آگوست 21, 2018